wp

Prefabrik Yapılar


Prefabrik Yapılar

Ankara Prefabrik EV

Prefabrik yapılar; fabrikada oluşturulmuş olan ve yalnızca birleştirme işleminin yapılması için parçaların toplanılarak ortaya çıkarılan yapılardır. Prefabrik Evler son dönem teknoloji sayesinde kısa süreçte oluşturularak kurulum yerinde kolayca monte yapılabilmektedir. Prefabrik evler, müşteri talebine göre her çeşit yaşam sahasına uyarlanabilmektedir. Birden fazla model alternatifi olan prefabrik evler, kurulacağı çevre şartlarına elverişli bir biçimde üretim yapılmaktadır. Tek katlı olabileceği gibi iki katlı prefabrik ev alternatifleri de mevcuttur. Sağlıklı ekonomik güvenli yaşam alanları yaratmak isteyen insanların yeni tercihleri prefabrik evlerin kullanımının artmaya başladığını izlemekteyiz Ekonomik olarak rahatlama getiren daha kolay ulaşılan bu yapılar sağlamlığı sağlıklı yapılar olması depreme karşı korunaklı oluşu nedenleri ile tercih sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. Güvenli yapı olarak nitelendirilen prefabrik Evler malzemelerindeki seçimler nedeniyle insan sağlığına zarar vermemektedir. Isı ve enerji izolasyonu sağlandığı için ekonomiye ayrı bir katkı sunmaktadır.

 Prefabrik yapı Çeşitleri Şunlardır:

  • Prefabrik Evler,
  • Prefabrik Konutlar,
  • Prefabrik şantiye yapıları,
  • Prefabrik konutlar,
  • Prefabrik villa,
  • Prefabrik sosyal tesisleri,
  • Prefabrik yemekhane,
  • Prefabrik ofis,
  • Prefabrik fabrika vb. yapıları mevcuttur.

Çelik Prefabrik Yapı Üretim Aşamaları

1.Aşama :
Ön üretimi fabrikada, bilgisayar kontrollü makineler aracılığıyla milimetrik hassasiyetle tamamlanan çelik konstrüksiyon; duvar panelleri ve taşıyıcı kolonlar haline geldikten sonra şantiyeye gönderilmektedir.

2. Aşama :
Deneyimli elemanlar aracılığıyla kısa süreçte bir araya getirilen paneller, ana taşıyıcı ve tüm yardımcı malzemelerin birleşimi akıllı vida, perçin ve bulon kullanılarak yapıldığı için binanın depreme karşı direnci artmakta ve depremde meydana gelen darbelerde herhangi bir çatlama oluşmamaktadır.

3.Aşama :
Çelik konstrüksiyonun işlemleri tamamlandıktan sonra konutun giydirme işlemi başlar. Fibercement ile dış cephe kaplanır. Çatı 11 mm OSB üzerine ithal shingle kaplanır.
4.Aşama :
Elektrik ve su tesisatı sıva altı olarak döşenmektedir. İç duvar ve çatıda 10 cm mineral yün ile yalıtım yapılır, alçıpan ile iç duvar ve tavanlar kaplanmaktadır.
5.Aşama :
İç duvarlarda 3 kat alçı, boya ve stronpiyer uygulanır. Dış duvarlarda dış cephe boyası uygulanmaktadır.

6.Aşama :
Islak hacimlerde fayans uygulanır. Verandalarda seramik porselen kullanılır.
7.Aşama :
İnce işçilikler, iç kapılar, mutfak dolabı, musluklar, anahtar prizler, parke, vitrifiye malzemelerinin montajı yapılarak müşteriye teslim edilmektedir.